Hier hoe je filmpjes kunt opnemen binnen het Mac systeem

Hoe maak ik een instructiefilmpje van mijn vliegsimulator?

Waarom zou ik een filmpje willen maken. De meeste instructiefilms zijn gevlogen met mode 2. Het zou fijn zijn om te zien wat piloten doen met hun sticks in mode 1, zodat je goed een figuur kunt leren vliegen.

Op de Mac van de Aerofly simulator: Er is geen versie voor de Mac van Phoenix en Realflight.

Download OBS (gratis) Open Broadcaster Software) of Parallels toolbox (betaald) of Movavi screenrecorder(betaald) . Of op de MAC; Quicktime palyer – is niet dezelfde quicktimeplayer als in Windows – Zijn alle vier van een perfecte kwaliteit. Ik heb gemerkt, dat OBS met een ingebouwde microfoon op de computer het beste geluid weergeeft. Maar Quicktimeplayer is ook zeker erg goed.

Voor al deze “ScreenRecord”  programma’s geldt:

Configureren en kijken of en hoe het werkt. Bij instellingen goed bepalen in welk mapje op je computer de opgenomen film moet komen te staan en in welk formaat. Ik kies bij OBS voor het formaat  *.mkv. Parallels heeft automatisch het formaat *.mov. Voor Movavi geldt het MP4 formaat.

OBS app overzicht:

Parallels en OBS app:

Movavi app:

Hoe gaan we te werk?

Start Aerofly op.

Vlieg een rondje, zoals je het zou willen opnemen. Maak het scherm klein en schakel over naar een van je ” screen record” programma’s.

Start OBS of Parallels toolbox of Movavi op. Het zijn programma’s die  een “Screen record” functie hebben.

Klik op opnemen en maak het programma klein. Maak je Aerofly weer groot en vlieg je rondje.

Maak Aerofly klein en maak je Screen recordprogramma groot. Klik op einde opnemen.

Ga naar het mapje waar je van bepaald hebt, waar het opgenomen filmpje staat.

Klaar!!  

Hierbij de werkwijze voor een opname in Quicktime. Werkwijze gemaakt door filmheld; Ferdinand.

Dit is goed te volgen. Hoeft verder geen uitleg.

Ik heb zomaar een willekeurige opname gemaakt en dat ziet er dan als volgt uit. Ik heb het nog even in Motion bewerkt en er tekst ingezet. Maar dat is maar een onbeduidend extraatje. Ik leg de nadruk erop, dat de zender in Mode 1 te zien is.

Enkele kleinigheden:

Je kunt de filmpjes opnemen en gelijk wordt het geluid van de sim opgenomen.  Wil je tekst erbij ingesproken hebben, kan dat. De microfoon van je Mac neemt ook dat gelijk op. Het hoeft niet.

Tot 60 mb kun je het filmpje dan ook op Whats App delen (ligt dus aan de lengte van je opname). Is het filmpje groter, dan kun je het in een filmbewerkingsprogramma (Motion) kleiner maken en bewaren.

Wil je een eigen tekst toevoegen aan je film, dan kan dat ook in een filmbewerkingsprogramma (Motion).

Voor een voorbeeld: Opgenomen met Parallels; de Stall-Turn in Mode 1. Tekst erbij gezet en spraak opgenomen. Noot: Het gaat hier om te leren hoe je een filmpje kunt maken. Het figuur vliegen beheers ik nog niet. Iemand moet op mijn computer maar eens komen vliegen om de oefeningen correct te vliegen).