Er is een pagina voor de MAC simulator : klik hier

Er is een pagina voor Windows simulatoren : klik hier

Realflight bijna verborgen instellingen: klik hier

Er is ook nog een tooltje op https://www.minitool.com/, die hebben een gratis videobewerkingsprogramma. Zeer laagdrempelig, lijkt sprekend op Microsoft Moviemaker van vroeger. Veel meer overgangen en veel meer mogelijkheden maar met de eenvoud van Moviemaker. Misschien leuk om erbij te zetten.

Waarom deze pagina’s.? In de diverse flightsimulatoren, kun je een opname maken. Deze kun je vervolgens ook weer afspelen en zo bekijken hoe je hebt gevlogen. In Phoenix en andere Flightsims krijg je dan een bestandje bijvoorbeeld Rondvlucht1van12mei2079.rec Dat ziet er goed uit, maar je kunt er niets mee. Het is geen videobestand, maar een digitaal logbestandje. Als je dat bestandje naar iemand stuurt met de mail, dan kan die dat afspelen op de simulator, maar dan moet je er precies bijzetten, welk vliegveld en welke tools je hebt openstaan om het zelfde beeld te krijgen.

Dus wil je een filmpje hebben om te delen met anderen, moet het anders. Daarom deze pagina’s met een mogelijk e oplossing.

Houdt er rekening mee, dat het scherm wat je gebruikt van belang is. Een heel goed scherm geeft goede filmpjes. Bij de voorbeelden heb ik op een mac gespeeld en die geeft duidelijke beelden, maar mijn windows laptop – bij andere voorbeelden – is heel oud en die geeft mindere beelden, maar die is dan ook al erg oud.