Afgelopen jaar was over het algemeen een niet al te best vliegjaar er was weel wind en regelmatig regende het op de dagen dat we konden vliegen op het veld in Elspeet. Ondanks dat draaide ons lesprogramma op volle toeren.

De instructeurs en beginnende vliegers hebben de elementen getrotseerd en er zijn de nodige brevetten gehaald. Leuk om te zien dat onze jeugdleden Timo en Nienke beiden hun brevet hebben gehaald, nu alleen Joyce nog en de hele familie Zwerver is gebrevetteerd. Ook Ferdinand haalde naast zijn zweefbrevet nu ook zijn motor vliegbrevet, evenals “herintreder” Bert die in 1968 ook al van de partij was maar nu weer de hobby heeft opgepakt. Allen gefeliciteerd en tot ziens op het veld. En natuurluik een pluim voor onze instructeurs.

Verder hebben we natuurlijk het snertvliegen in februari 2019 gehad, ondanks de snijdende kou werd er toch gevlogen mede dankzij de broodjes worst en de verwarmende snert.

Ook waren we 2 keer te gast op Bussloo, waar we het watervliegen mochten organiseren en ons konden uitleven op-, boven- en in het water met onze vliegtuigen en een enkele  RC-boot. Het was weer prima geregeld en ook de ophaalploeg was regelmatig actief.

De VMVC bestond 40 jaar en naar aanleiding daarvan hebben we ook nog een mooie vliegdag gehad op het veld in Elspeet.

Verder hebben we met diverse mensen weer het schilderwerk gedaan voor Spelderholt, aan ons clubgebouw maar ook nog extra aan enkele andere gebouwen. Totaal hebben we ca 280 uur werk verricht, naar volle tevredenheid van onze verhuurder. Allen bedankt voor de inzet.