Gebruikersnaam

Indoor Sponsoren

Wie is online

We hebben 97 gasten en één lid online

  • Alex

Aankomende Evenementen

No events

Recreatief vliegen

Recreatief modelvliegen:

De meeste van onze leden bedrijven de modelvlieghobby recreatief: men heeft daarbij geen ander doel voor ogen dan lekker en gezellig modelvliegen en je (nieuw gebouwde) toestel testen en verbeteren. Het plezier en de ontspanning staan centraal. Overigens doen ook de wedstrijdvliegers naar hartenlust aan recreatief vliegen.   

Binnen onze club heeft men interesse voor elkaar, welk tak van de hobby je ook uitoefent. Zeker is er ook interesse voor de mooie of inventieve nieuwigheden die een ieder inbrengt.

Een belangrijk 'aspect' van het vliegen is ook wel dat de meesten er veel verstand van hebben en die kennis ook graag met je willen delen. Dat voelt soms wat lastig als je ongevraagd advies krijgt van meerdere van die deskundigen tegelijk, maar ach dat heeft ook zo zijn charme! Omgekeerd: aarzel nooit om een mening of advies te vragen, het kan het verschil betekenen tussen de somber grijze vuilniszak gevuld met brokstukken en illusies en dat opgetogen gevoel 'hij deed het, ik heb zelf even gestuurd!

De Apeldoornse heeft helaas geen eigen veld en daarom zijn onze actief vliegende leden ook lid van de VMVC (hyperlink). Het veld van de VMVC (tussen Uddel en Elspeet) leent zich met name voor het recreatief vliegen.  Er worden met de VMVC wel evenementen en eenvoudige wedstrijden georganiseerd maar die hebben allemaal een ontspannend en recreatief karakter. Samen met de VMVC gaan we ook 2 keer per jaar watervliegen: met een daartoe speciaal toegerust modelvliegtuig opstijgen en landen vanaf en op het water.  Met de VMVC gaan we eens per jaar met een grote bus naar de Modelbouw Beurs in Dortmund. 

In de wintertijd, kan er maar zelden buiten gevlogen worden. De ARMC organiseert daarom in de periode van oktober tot april het indoormodelvliegen. Er wordt dan in een (sport) hal met allerhande vliegend tuig gevlogen. Voor een indruk van dat indoor vliegen verwijzen we graag naar een foto impressie (hyperlink) en een filmpje (hyperlink)