Gebruikersnaam

Indoor Sponsoren

Wie is online

We hebben 94 gasten en één lid online

  • Alex

Aankomende Evenementen

No events

Lid worden

 

lid worden van de Armc kan door het invullen van het contact formulier, telefonisch of door op de clubavond te komen.

Clubavonden zijn voor iedereen vrij toegankelijk, elke dinsdag van 19.30 tot de laatste vertrekt.

De ARMC

De Apeldoornse Radio Modelbouw Club Aero Dynamic, kortweg de ARMC genoemd, heeft een lange geschiedenis. De vereniging werd opgericht in 1968 en was aanvankelijk een vereniging waar alle takken van de modelbouw werden bedreven. Door diverse afsplitsingen is de club uiteindelijk een echte modelvliegclub geworden. Uit die tijd stamt ook de achtervoeging aan de ARMC: Aero Dynamic.

Momenteel is de vereniging op een prettige manier actief op alle mogelijke terrein van de modelvliegerij. Uiteraard zijn er ook altijd erg serieuze zaken op te lossen en daar hebben we dan een actief bestuur van 5 personen voor, dat weer ondersteund wordt door enkele actieve leden.

Activiteiten

Veel van de leden ontmoeten elkaar regelmatig op de vliegterreinen. Ook komen velen bij elkaar op de wekelijkse clubavond in ons eigen clublokaal op Spelderholt in Beekbergen. Daar worden ervaringen over het bouwen en het vliegen uitgewisseld, maar ook worden in ongedwongen sfeer de wereldproblemen aangepakt.De volgens een rooster wisselende barbezetting zorgt altijd voor een prettige sfeer, koffie, wat te drinken of een snack. Gezellig dus.

Evenementen

Jaarlijks worden er een aantal vaste evenementen georganiseerd.
In het begin van het jaar wordt daarvoor een agenda opgesteld, zodat iedereen weet wat er het komende jaar weer te beleven valt. Voorbeelden van evenementen zijn: In de winter snertvliegen: om warm te worden met een bakkie snert erbij, diverse wedstrijden.

Thema-avonden

We organiseren diverse thema avonden. Soms worden deze uitgebreid gepland en voorbereid, soms ook ontstaat spontaan het idee om met elkaar aan een bepaald thema aandacht te besteden. Thema's die regelmatig terugkomen zijn het onderhoud en het laden van accu's, maar ook het leren vliegen met alles wat daarbij aan de orde komt. Meer spontane avonden kunnen zijn: Uitleg over het snijden van schuimvleugels of over aerodynamica, bezoek aan andere clubs of tentoonstellingen. Ook hebben we al wel met een aantal mensen een bepaald type vliegtuig massaal gebouwd, of samen een eigen vliegsimulator voor op de PC gemaakt.
In elk geval hebben we dergelijke thema's op basis van de rode draad: elkaar inspireren door kennis te delen.

Leerlingenbegeleiding

De vereniging mag zich verheugen over goede aanwas van nieuwe leden, van vrijwel alle leeftijden. We zijn daar erg trots op, maar dat maakt meteen ook dat we alle zeilen moeten bijzetten om dat allemaal goed te kunnen hanteren. We vinden namelijk dat we aan nieuwe leden voldoende aandacht moeten besteden, niet alleen zodat zij zich snel bij ons thuis voelen maar ook om zo snel mogelijk zelfstandig te leren vliegen.
Vanaf september 2003 hebben we samen met de VMVC een leerling begeleidingsprogramma opgesteld. Het doel daarvan is om leerlingen binnen afzienbare tijd in staat te stellen het modelvlieg brevet te halen. We vinden het behalen van een brevet een belangrijke zaak omdat je daarmee aantoont dat je het toestel onder verschillende omstandigheden goed onder controle hebt, en onze inspirerende hobby veilig kunt uitoefenen.

De Website

Deze website wordt bij voortduring verbeterd. Dat komt omdat we steeds meer inzicht krijgen hoe je bepaalde dingen beter kunt doen. Ons streven is steeds om de informatie actueel te houden en ook interactief. De belangrijkste functie van de site is het vormen van een actueel informatie kanaal naar onze leden. Steeds meer functies worden bij onze site ingebouwd, waardoor leden onder bepaalde voorwaarden ook hun eigen informatie kunnen plaatsen en bijhouden.